Ainekset
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
300 g sitruuna- tai limettitahnaa
Marenki
2 valkuaista
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina pieniin silikonivuoan annoskoloihin (tai halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.)
Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Kumoa suupalat varovasti ja käännä ne oikein päin.
Täytä kolot sitruuna- tai limettitahnalla.
Vaahdota marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri koko ajan vatkaten.
Pursota nokare marenkia kunkin suupalan päälle. Käytä vielä uunissa vain sen aikaa, että marenki saa pintaansa hieman väriä. Voit polttaa värin pintaan myös kaasupolttimella. Koristele mansikkalohkoilla tai sitruunamelissalla.
Nämä suupalat voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!