Sitruunaiset marenkisuupalat

Sitruunatahnalla täytetyt marenkisuupalat sopivat makeiksi cocktailpaloiksi.

40 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (18 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
300 g sitruuna- tai limettitahnaa

Marenki
2 valkuaista
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina pieniin silikonivuoan annoskoloihin (tai halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.)

Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Kumoa suupalat varovasti ja käännä ne oikein päin.

Täytä kolot sitruuna- tai limettitahnalla.

Vaahdota marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri koko ajan vatkaten.

Pursota nokare marenkia kunkin suupalan päälle. Käytä vielä uunissa vain sen aikaa, että marenki saa pintaansa hieman väriä. Voit polttaa värin pintaan myös kaasupolttimella. Koristele mansikkalohkoilla tai sitruunamelissalla.

Nämä suupalat voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Katso ohje: Helppo ja nopea Lemon curd

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.