Sitruunamutakakku ja vadelmavaahtoa

Helppo sitruunamutakakku vadelmavaahdolla on oiva vaihtoehto perinteiselle suklaiselle mutakakulle.

10 annosta

n. 1 h + n. 4 h jäähtyminen

Arviot (233 kpl)

Ainekset

225 g voita
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
3 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Vadelmavaahto
200 g vadelmia
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
3 dl vispikermaa

Koristeluun
tuoreita vadelmia

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla.

2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää myös loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin 2 tuntia.

3. Valmista vadelmavaahto. Kuumenna vadelmat kattilassa ja siivilöi siemenet pois. Laita vadelmasose takaisin kattilaan ja lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita välillä.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon vadelmaseos vähän kerrallaan. Anna vadelmavaahdon tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pursota vaahto kauniisti jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?