Ainekset
Taikina
200 g voita tai margariinia
¾ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte
noin 2 dl vadelma-sitruunahilloa
Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria
noin ¾ dl vettä ja sitruunasta puristettua mehua
punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Sekoita huoneenlämpöisistä aineksista taikina. Kääräise kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille, taputtele ja kauli se pellin kokoiseksi tasaiseksi ja suoralaitaiseksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpapereineen pellille, pistele haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes levy on kauniin vaalea ja kypsä.
Leikkaa hieman jäähtynyt levy kahteen osaan. Levitä mehevä kerros vadelma-sitruunahilloa tasaisesti toiselle levylle. Nosta toinen levy varoen, esim. paria leveää lastaa apuna käyttäen, täytteen päälle.
Sekoita tomusokerista ja nesteestä hyvin levittyvä kuorrutus. Levitä noin ¾ valkoisesta kuorrutuksesta kakkulevylle tasaisesti. Värjää loput kuorrutuksesta punaiseksi ja valuta leveät aaltoraidat valkoisen kuorrutteen päälle.
Siirrä leivoslevy jääkaappiin 1–2 tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisia leivoksia. Pyyhkäise veitsi jokaisen viillon jälkeen talouspaperiin saadaksesi siistit leikkauspinnat.
Tarjoa leivokset vahvan kahvin tai haudutetun teen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.