Ainekset
Kakkupohja
200 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl ruokasoodaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
150 g ranskankermaa
Vaahdotettu suklaaganache
4 dl vispikermaa
400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
Koristeet
lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)
Ohjeet
1. Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
2. Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.
4. Sekoita keskenään suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe.
5. Lisää taikinaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla varovasti käännellen taikinaan. Sekoita vain, kunnes taikina on tasaista.
7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5–10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle.
9. Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
10. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan, voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan.
11. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.
12. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.
13. Voit myös halutessasi pursottaa ganachen kakun reunoille.
14. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
15. Aseta alimmainen kakkupala tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotetulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
16. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella.
17. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.
18. Tarjoile kakku heti!
Vinkki!
Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.