Ainekset
Toffee
100 g voita (tai maidotonta margariinia)
1 ½ dl kuohukermaa (tai kookoskermaa)
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Kuorrute
n. 300 g (maidotonta) tummaa suklaata
karkkimurskaa
Ohjeet
Vuoraa reunallinen uunivuoka (16 x 16 cm) leivinpaperilla.
Mittaa kaikki toffeeainekset kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa (halkaisija ainakin 18 cm), jossa seoksella on tilaa kiehua reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jatka keittämistä välillä sekoitellen, kunnes lämpötila saavuttaa 120 astetta. Anna kiehumisen tasoittua ja jäähdytä seosta hetken aikaa, kunnes rasva ei nouse pintaan. Kaada toffeemassa vuokaan. Anna jäähtyä (viileä parveke sopii hyvin tähän tarkoitukseen) ja siirrä jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään, kunnes toffee on kovettunut.
Leikkaa toffeelevy neliöiksi (2,5 x 2,5 cm). Irrota neliöt toisistaan ja laita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Nosta saman tien pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Voit myös jättää toffeet pakastimeen ja kuorruttaa ne myöhemmin. Jos et kuorruta makeisia, pidä ne jääkaapissa.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Ota toffeepaloja muutamia kerrallaan pakastimesta kuorruttamista varten. Kasta jäiset toffeepalat suklaasulaan. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja nosta ritilän päälle jähmettymään. Ripottele pinnalle nonparelleja, karkkimurskaa tai koristele vaikka pursottamalla päälle toista suklaalaatua. Laita toffeet heti kuorruttamisen jälkeen jääkaappiin.
Vinkki!
Ohjeessa on mainittu suluissa vaihtoehtoiset tuotteet vegaanisiin konvehteihin. Kookos maistuu maidottomissa toffeemakeisissa tunnistettavasti. Voit tarvittaessa kokeilla myös muita kasvipohjaisia kermoja. Rakenne on hieman pehmeämpi kuin voita käytettäessä.
Resepti ja kuva: Kinuskiskissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.