Ainekset
400 g suolakeksejä
Täyte
250 g kookosrasvaa
2,5 dl Dansukker Tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Luomuruokosokeria
Vuoan pohjalle
50 g suolapähkinöitä
Ohjeet
Aloita täytteestä. Sulata paloiteltu kookosrasva miedolla lämmöllä liedellä tai mikrouunissa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri sulatettuun kookosrasvaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kookosrasvaseos koko ajan vatkaten.
Vuoraa pitkänomainen vuoka (1,2 l) kelmulla ja levitä suolapähkinät vuoan pohjalle.
Levitä pehmeää kuorrutusta suolapähkinöiden päälle ja peitä täyte suolakekseillä.
Tee täytteestä ja kekseistä noin kahdeksan kerrosta niin että viimeinen kerros on keksejä.
Kääri kelmuliepeet päälle ja pane kakku jääkaappiin vuorokaudeksi.
Kumoa tarjoiluvadille, poista kelmu ja viipaloi terävällä veitsellä.
Vinkki!
Voit käyttää kakun leikkaamiseen kahta veistä, pinnan suolapähkinäkerros leikkautuu parhaiten sahanteräveitsellä ja keksi-suklaakerros sileäteräisellä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!