Ainekset
Taikina
150 g voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 munaa
200 g kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
Omenatäyte
3 pientä omenaa
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
pari hyppysellistä suolaa
Suolakinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
Koristelu
toffeemakeisia (esim. Sahlman)
sormisuolaa
Ohjeet
Sulata voi. Voit sulattaa voin isossa kattilassa ja sekoittaa taikinan siinä.
Lisää voisulan joukoon sokeri ja siirappi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman jäähtynyt.
Lisää munat yksitellen hyvin käsivispilällä sekoittaen.
Sekoita joukkoon kermaviili.
Yhdistä loput (kuivat) aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Lisää joukkoon siirappi, kaneli ja suola.
Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Lusikoi pohjalle taikinaa, laita väliin omenapaloja ja peitä taikinalla.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakeutuu (valmiin kinuskin lämpötila on 110 astetta). Lisää lopuksi suola.
Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa, jotta rakenne muuttuu paksummaksi eikä kinuski valu muffinssin päältä.
Lusikoi kinuskia muffinssien päälle. Voit jättää pinnan sileäksi tai piirtää siihen hetken kuluttua lusikalla kuviota.
Koristele toffeesta leikatuilla paloilla ja sormisuolalla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.