Suomi 100 -fudge

Valkosuklainen fudge koristellaan mustikkahillolla. Tämä herkullinen makeinen muistuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.

45 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (105 kpl)

Ainekset

5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kermaa
100 g voita
200 g valkosuklaata
2 rkl mustikkahilloa

Ohjeet

Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (koko 28 x 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat esimerkiksi öljyllä. Rouhi valkosuklaa pieneksi ja jätä sivuun.

Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta koko ajan hämmentäen 120-asteiseksi (käytä lämpömittaria). Kaada massa metalliseen kulhoon. Vatkaa massaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää valkosuklaa pienissä osissa sekaan vatkaten miedolla teholla. Massa muuttuu paksuksi: lopeta vatkaus heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut sekaan. Kaada ja painele fudgemassa vuokaan.

Nostele mustikkahilloa fudgemassan päälle tippoina ja vetele hammastikulla raitoja massan pintaan. Peitä ja laita vuoka jääkaappiin 4–5 tunniksi jähmettymään.

Leikkaa täysin kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi tai nauti itse!

Säilytä fudge hyvin pakattuna jääkaapissa. Säilyvyys noin 2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!