Ainekset
4 kananmunaa
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
Kostutukseen
2 dl maitoa
Täyte
200 g pakastevadelmia
200 g pakastekarpaloita, -punaherukoita tai -puolukoita
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 pss vaniljakastikeainesta
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 dl rahkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
Koristeluun
4 dl Dansukker Tomusokeria
3-4 rkl vettä
vaaleanpunaista pastaväriä
noin 1 dl Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun sydänvuokaan. Paista kakkua 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt, kumottu kakku leveyssuunnassa kolmeen osaan. Kostuta osat maidolla.
Survo marjat ja sokeri tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita vaniljakastikeaines ja maito tasaiseksi erillisessä kulhossa ja anna vetäytyä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakastike.
Kokoa kakku: levitä kerrosten väliin marjaseosta ja päälle vanilja-rahkavaahtoa.
Kuorruta kakku: lisää tomusokerin sekaan vettä ja pastaväriä, sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun pinnalle ja sivuille. Koristele reunat raesokerilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.