Ainekset
Pohja
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Kostutus
n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g banaanijugurttia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä tai mehua
Pinnalle
300–400 g mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.
Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.
Vaahdota vispikerma ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.