Ainekset
Pohja (sokerikakun perusohje)
4 munaa
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
n. 1,5 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g rahkaa
1 dl Dansukker siirappeja tai Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1–1 1/2 l jäisiä tai tuoreita marjoja tai hedelmiä tai säilykehedelmiä
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
(reunoille mantelilastuja)
Ohjeet
Pohja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Paista voidellussa korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta laimealla sitruunamehulla.
Täyte ja pinta
Sekoita rahkan joukkoon siirappi tai sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää vatkattu kerma. Levitä täyte kakkupohjien väliin, pinnalle ja lopuksi reunoille. Voit koristella kakun reunat mantelilastuilla.
Asettele kakun päälle marjat tai hedelmät. Valmista koristehyytelö kiehauttamalla ensin vesi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna seoksen vielä kiehahtaa. Jäähdytä muutama minuutti. Lusikoi hyytelöliemi hitaasti marjojen päälle tai käytä apuna voitelusivellintä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.