Ainekset
Taikina
75 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl kevytkermaa
Kreemitäyte
75 g voita
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 ½ tl Dansukker Vaniljasokeria
Kinuskikuorrute
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl kuohukermaa
Ohjeet
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.
Voitele donitsipellin kolot. Pursota taikinasta rinkulat pellin koloihin. Paista 200 asteessa 18–20 minuuttia (vuoan materiaali voi vaikuttaa kypsymisaikaan ja lyhyempikin aika saattaa riittää). Poista donitsit vuoasta ja paista loput taikinasta samaan tapaan. Voitele vuoka paistokertojen välissä. Anna donitsien jäähtyä ennen täyttämistä.
Nosta kreemikuorrutteen voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen valmistamista. Yhdistä kuorruteainekset vatkaimella sekoittaen. Laita kreemi pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 7–8 mm).
Leikkaa tarvittaessa donitsien pintaa tasaisemmaksi. Pursota päälle täytettä. Laita toinen puolikas päälle. Nosta täytetyt donitsit jääkaappiin kinuskin valmistamisen ajaksi.
Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä kattilasta ja lieden tehosta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi (kinuskin lämpötila 116–117 astetta). Mikäli käytössäsi ei ole paistomittaria, tee testi tiputtamalla pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare ei ole liuennut veteen, kinuski on valmista.
Lusikoi kinuskia donitsien päälle. Ohjaa valumaan hieman myös reunoille. Jos kinuski jähmettyy kuorruttamisen aikana, voit notkistaa sen uudelleen liedellä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Vinkki!
Taikinasta riittää 18 donitsiin, kun käytössä on donitsivuoka, jonka kolot ovat noin 7 cm leveitä. Tässä reseptissä donitsit asetellaan vastakkain, jolloin lopputuloksena on 9 täytettyä leivosta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.