Ainekset
4 karitsan paahtopaistia
2 rkl öljy-voiseosta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
timjamia
2 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä
1 kanelitanko
2 tähtianista
400 g tomaattimurskaa
1 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
timjamia
Uunijuurekset
1 kg erilaisia juureksia
2 punasipulia
4 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta tai chiliä
1 tl jauhettua inkivääriä
rouhittua mustapippuria
½ dl öljyä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
Ohjeet
1. Ruskista lihat padassa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kuullota sipulit ja lisää muut ainekset. Lisää tarpeen mukaan vettä. Anna hautua tunnin ajan.
2. Kuori ja lohko juurekset ja sipulit. Lado ainekset uunipellille, ripota päälle mausteet. Valele öljyllä ja siirapilla. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.