Ainekset
1 tuore ja kypsä ananas
30 g voita
3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kirsikkatomaattia
Kakku
250 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tarjoiluun
jäätelöä
Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Voitele tai leivinpaperoi 22 x 27 cm:n vuoka. Leikkaa ananaksesta kuusi, noin 1 1/2 cm:n kiekkoa, kuori ja poista puumainen keskiosa omenaporalla.
Vedä jääkaappikylmä voi ohuiksi lastuiksi ja levitä lastut vuokaan. Ripottele muscovadosokeri päälle ja valuta siirappi vuokaan. Aseta ananasviipaleet sokerin päälle ja pane halkaistut kirsikkatomaatit ananasrenkaiden keskellä oleviin reikiin.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan. Paista 150–175 asteessa 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä pinta tarvittaessa foliolla liian tummumisen estämiseksi.
Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Tarjoa lämmin kakku jäätelön ja vaalean siirapin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.