Ainekset
Kakkupohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 tl piparkakkumaustetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
Karpalomousse
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vispikermaa
3 liivatetta + tilkka vettä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 dl karpaloita
Kreemi
300 g huoneenlämpöistä voita
4 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
vihreää pastaväriä
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
sormisuolaa
Koristeet
suklaapalloja
nonparelleja
kultaisia helmiä
Ohjeet
Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 15–16 cm kakkuvuoka.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat maito, öljy ja siirappi.
3. Lisää kuivat aineet taikinaan siivilän läpi sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 60 min, kunnes puutikkuun tarttuu enää muutamia meheviä murusia.
4. Kumoa kakkupohja ritilälle ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.
Karpalomousse
1. Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa löysäksi vaahdoksi (voit vatkata erikseen). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit keskenään. Soseuta marjat ja lisää vatkaten tuorejuustoseokseen.
3. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
4. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa kakun väliin eli on valmistusvaiheessa löysää.
Kreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan voin sekaan koko ajan vatkaten. Lisää maito vatkauksen loppuvaiheessa. Vatkaaminen kestää useita minuutteja.
2. Lisää vatkauksen loppupuolella nopeasti tuorejuusto sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja edelleen kuohkeaa.
3. Värjää osa kreemistä vihreäksi ja siirrä pursotinpussiin monisakaraisen tyllan kanssa.
Kinuski
1. Mittaa kerma ja siirappi kattilaan.
2. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
3. Ripottele sekaan sormisuolaa ja jäähdytä.
Kakun kokoaminen
1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen esimerkiksi veitsellä.
2. Kasaa kakku leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Pohja, karpalomousse, toinen kerros kakkua, mousse ja päällinen. Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa. Vedä kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia.
3. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle. Nyt voit aloittaa koristelun.
4. Kreemitä kakku tuorejuustokreemillä palettiveistä apuna käyttäen. Käytä välissä jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu kakun pintaan.
5. Pursota kuuset kakun päälle ja kranssi kakun reunalle vain osittain.
6. Valuttele kinuski kakun reunoille lusikalla nostelemalla tai käytä pursotuspulloa. Jos kinuski on todella kovaa, lämmitä sitä hetki, jos se on liian lämmintä se ei valu kauniisti.
7. Asettele koristeet ja nosta tarjolle!
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.