Ainekset
200 g hedelmä- tai marjapyreetä
25 g liivatejauhetta
150 g vettä
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
360 g Dansukker Glukoosisiirappia
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita hieman lusikalla ja jätä turpoamaan.
2. Mittaa kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri. Kaada sokeri kattilan keskelle niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja glukoosisiirapin kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 110-asteista.
3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen.
4. Kun sokeriliemi saavuttaa 130 asteen lämpötilan, ota se pois liedeltä ja kaada nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna massan vatkautua noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.
5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle. Ripottele tomusokeria leivinpaperin päälle.
6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Jos teet vaahtokarkkitikkareita, maton paksuudeksi riittää noin 0,5–1 cm. Ripottele tomusokeria seoksen päälle ja peitä tuorekelmulla.
7. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.
8. Leikkaa massasta paloja tai ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Vaahtokarkkitikkarit: leikkaa ohuesta massasta nauhoja esim. pizzaleikkurilla ja rullaa nauhat tikkareiksi, kiinnitä tikkaritikulla.
Voit koristella vaahtokarkit värjätyllä sokerilla.
Vaahtokarkit säilytetään huoneenlämmössä.
Pieni Sokeritehdas -resepti
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.