Vaaleanpunainen prinsessakakku

Ruotsalaisten herkkukakku maistuu suomalaisillekin! Mansikkainen ja kermainen vaniljatäyte kruunataan mantelimassakuorrutuksella.

2 tuntia

Arviot (100 kpl)

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja

Kostutukseen
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaniljatäyte
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa

Väliin
200 g mansikkahilloa tai -marmeladia
Jos haluat tehdä hillon itse, löydät reseptin täältä.

Kuorrutus
100–200 g mansikkamarmeladia
500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen

Dansukker Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen

Marsipaanikruunu
50 g vihreää marsipaania
Lataa malli tästä

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen. 

Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin mantelimassakuorrute pysyy hyvin paikallaan.

Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. Lisää punaista elintarvikeväriä vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat sopivan vaaleanpunaisen kuorrutteen.

Kauli mantelimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. Koristele kruunulla tai marsipaani- tai sokeriruusulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.