Ainekset
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutukseen
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vaniljatäyte
2 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
Väliin
200 g mansikkahilloa tai -marmeladia
Jos haluat tehdä hillon itse, löydät reseptin täältä.
Kuorrutus
100–200 g mansikkamarmeladia
500 g mantelimassaa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
Dansukker Tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
Marsipaanikruunu
50 g vihreää marsipaania
Lataa malli tästä
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
Paista ritilällä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Anna levätä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, teräskattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään. Kokoa kakku kerros kerrokselta.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä päälle hillo tai marmeladi ja puolet vaniljavaahdosta. Tee samoin myös toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen.
Sivele marmeladi kakun pinnalle kauttaaltaan ohueksi kerrokseksi. Näin mantelimassakuorrute pysyy hyvin paikallaan.
Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. Lisää punaista elintarvikeväriä vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat sopivan vaaleanpunaisen kuorrutteen.
Kauli mantelimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. Koristele kruunulla tai marsipaani- tai sokeriruusulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.