Ainekset
3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja
Kostutukseen
noin 1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g itse tehtyä vadelmahilloa
Vaahdotettu vadelmapannacotta
100 g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kuohukermaa
2/3 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Vaahdotettu suklaapannacotta
80 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Koristeluun
syötäviä kukkia
100 g tuoreita vadelmia
muutama marenki
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin ala- tai keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Jäähdytä hetki ja kumoa. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri ja kostuta kerrokset tällä liemellä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli.
Valmista vadelmapannacottatäyte. Laita pakastevadelmat kasariin ja anna kiehua hetki, kunnes vadelmat pehmenevät. Siivilöi vadelmat siivilän läpi ja ota siivilöity vadelmasose talteen.
Kiehauta kerma ja lisää hyytelösokeri Multi ja vadelmasose. Anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia ja laita seos jääkaappiin yön yli.
Laita paloiteltu tumma suklaa ja kuohukerma kasariin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin puoli minuuttia. Laita jääkaappiin yön yli.
Vaahdota molemmat pannacotat seuraavana päivänä sähkövatkaimella.
Ota kakku esille ja levitä tai pursota pannacotat mielesi mukaan kakun päälle.
Koristele syötävillä kukilla, tuoreilla vadelmilla ja murennetuilla marengeilla. Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.