Värikäs rahkatorttu

Rahkatäytteisen pääsiäistortun pohja tehdään fariinisokerilla makeutetusta hapankorppurouheesta.

8–10 annosta

PT1H

2 tuntia + 12 tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

12 (100 g) hapankorppua
¾ dl Dansukker Fariinisokeria
60 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte
2 dl maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa

Pinnalle
hedelmiä tai marjoja

Ohjeet

Pane hapankorput leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä korput rouheeksi, sekoita fariinisokeri ja rasvasula joukkoon. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen 1–2 tunniksi.

Sekoita maito ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen noin puoli minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää rahka ja vatkaa vispilällä sileäksi. Jäähdytä pari minuuttia, sekoita hyvin ja kaada hyytelöseos murupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa kuoritut hedelmät pieniksi kuutioiksi, sekoita ja viimeistele tortun reuna hedelmäkuutioseoksella tai marjoilla.

Vinkki!
Hapankorppujen rouhiminen onnistuu myös kaulimella: levitä hapankorput työlaudalle ja anna kaulimelle kyytiä korppujen päällä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.