Vegaaninen kinuskikakku

Valmista herkullinen kinuskikakku helposti vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Täytteessä voit käyttää omia suosikkihedelmiäsi.

8 annosta

2 tuntia

Arviot (90 kpl)

Ainekset

Taikina
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia tai kardemummaa
1 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
2 tl omenaviinietikkaa
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
Vuokaan
maidotonta margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Väliin ja reunoille
2 1/2 dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 purkki säilykemangoa
säilykemangon liemi kostutukseen
Kuorrutus
2 ½ dl vispautuvaa kaura-kasvirasvavalmistetta
1 dl Dansukker Fariinisokeria
nokare maidotonta margariinia
(tuoreita vadelmia)
(minttua)

Ohjeet

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tai puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm irtoreunainen kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.

Vaahdota kauravalmiste ja mausta sokereilla.

Laita alin kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja laita mangoviipaleet kokonaisina tai hienonnettuna kakkulevyn päälle. Levitä kerros kauravaahtoa päälle ja nosta päälle toinen kakkupohja. Kostuta.

Valmista kaurakinuski.

Mittaa kauravalmiste ja fariinisokeri kasariin. Hämmennä noin 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi nokare maidotonta margariinia.

Valuta kuorrute kakun keskelle ja levitä pinnalle. Pursota loppu kauravaahto kakun reunoille. Koristele halutessasi vadelmilla ja mintunlehdillä.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.