Ainekset
Pohja
250 g digestivekeksejä *)
125 g maidotonta margariinia
Raparperitäyte
300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Pannacottatäyte
5 dl soijavispiä (Alpro)
1 vaniljatanko
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristelu
mansikoita
kirsikoita
syötäviä kukkia
mintunlehtiä
raparperinkuorta
Ohjeet
*) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.
Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.