Vegaaniset vaniljamunkit

Paras munkkitaikina leivotaan veteen ilman kananmunaa. Nämä vegaaniset vaniljamunkit ovat meheviä ja maukkaita ja maustettu suloisesti vaniljalla.

10–12 kpl

2 tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2,5 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia

Uppopaistamiseen
1 l rypsiöljyä

Munkkien pinnalle
2–3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(1 tl Dansukker Vaniljasokeria)

Ohjeet

1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (n. 42 astetta). Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja suola.

2. Yhdistä kuivahiiva sekä noin puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa myös pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu enää kulhoon.

3. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat, muotoile taikina tangoksi ja jaa se 10–12 palaan. Muotoile paloista pullia ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Venytä jokaiseen pullaan sormella reikä ennen paistoa. 

5. Valmistele paistopiste. Mittaa öljy paksupohjaiseen teräskattilaan tai pataan. Laita padan viereen valmiiksi talouspaperilla vuorattu lautanen, sokerilautanen ja tarjoilulautanen sekä aluslautanen reikäkauhalle. Pidä myös kansi käden ulottuvilla, jos öljy syttyy palamaan.

6. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Käytä lämpömittaria. Pyri pitämään lämpö 170–180 asteessa.

7. Tiputa lähellä öljyn pintaa muutama munkkirinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista pari minuuttia molemmin puolin. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Anna öljyn kuumeta 180-asteiseksi aina ennen seuraavien munkkien paistoa.

8. Kierittele munkit lämpiminä Siro erikoishienossa sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin vaniljasokerilla.

9. Anna öljyn jäähtyä paistamisen jälkeen ja siirrä se takaisin pulloon ja hävitä sekajätteen mukana. Voit käyttää öljyn myös uudelleen munkkien uppopaistamiseen.

 

Vinkit munkkien sokerointiin:

  • Käytä sokerointiin pienikiteistä Dansukker Siro erikoishienoa sokeria. Se tarttuu kauniisti munkin pintaan ja liukenee nopeasti suussa tehden munkista tosi herkullisen.
  • Sokeroi munkit lämpiminä, jolloin sokeri tarttuu munkin pintaan parhaiten.
  • Halutessasi voit maustaa sokerin ripauksella vaniljasokeria.
  • Munkit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Jos pakastat munkit sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen. Lämmitä munkkeja ensin hieman esimerkiksi mikrossa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

 

Resepti, kuva ja video: Vegeviettelys

Katso video: Näin teet vegaaniset vaniljamunkit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.