Muffinit (resepti videoon)

Alla helpon perusmuffinitaikinan erilaisia maustamis- ja kuorrutusvinkkejä.

noin 10 isoa tai 15 pientä muffinia

PT25M

30 minuuttia

Arviot (53 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Muffinit, perustaikina
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
150 g (1 ½ dl) sulatettua voita tai margariinia tai juoksevaa margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g maitorahkaa

Ohjeet

Hellapoliisi Kati Jaakonen leipoo videolla muffineita oheisen reseptin mukaan.

Sekoita puuhaarukalla munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan eri kulhoihin.

Tämä taikina on tehty ensin tuplana ja sitten puolitettu, sekä maustettu ja kuorrutettu kahdella eri tavalla. Voit halutessasi tehdä ohjeen yksinkertaisena tai suurentaa tarpeen mukaan.

 

1. Sitruunamuffinit

½ perustaikinasta
yhden sitruunan raastettu kuori
1 dl rusinoita

Mausta taikina hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja rusinoilla.


2. Pähkinä-suklaamuffinit

½ perustaikinasta
50 g pähkinärouhetta tai mantelirouhetta
50–70 g suklaarouhetta
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Sekoita taikinaan pähkinä- tai mantelirouhe, veitsellä karkeaksi rouhittu suklaa ja sokeroimaton kaakaojauhe.

Annostele taikinat Bruno-muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.


Tuorejuustokuorrute sitruunamuffineille

200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(punaista pastaväriä)
Pinnalle
pakastekuivattua mansikkaa

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi tahnaksi. Pursota täyte Bruno-pursotinpussilla ja isolla tähtipäätyllalla jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele koristeeksi pakastekuivattua mansikkaa.


Kaakaokuorrute pähkinä-suklaamuffineille

2 dl vispikermaa
Dansukker Tomusokeria ja kaakaojauhetta maun mukaan
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
suklaarouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaojauheella, tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kaakao-kermavaahto jäähtyneiden muffinien päälle Bruno-pursotinpussilla ja isolla tähtipäätyllalla. Ripottele pinnalle suklaarouhetta.

Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.