Ainekset
500 g mureita lehtipihvejä
öljyä
suolaa, pippuria
Kastike
1 pieni sipuli kuutioina
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
3 dl punaviiniä
1 rkl kiinalaista soijaa
3 rkl vettä
2 rkl vasikanfondia
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl maissitärkkelystä
Ohjeet
Leikkaa liha suikaleiksi. Paista ne öljyssä paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihat toiseen astiaan odottamaan.
Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannussa. Lisää muut ainekset paitsi maissitärkkelys. Anna kiehua hetken aikaa. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike. Lisää lihasuikaleet kastikkeen joukkoon kuumentumaan.
Tarjoa riisin kera.
Vinkki!
Jos liha ei ole tarpeeksi mureaa, voit hauduttaa sitä pidemmän ajan kastikkeessa miedolla lämmöllä kannen alla. Tarkkaile nesteen määrää.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.