Ainekset
1 dl mantelilastuja
1 prk (560/350 g) laadukkaita ananasrenkaita tai -paloja omassa mehussaan
1 1/2 dl kuohukermaa
1/4 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
250 g mascarponea
250 g maitorahkaa
1/2 dl Dansukker Tomusokeria
9 (75 g) savoiardi-keksiä
1/2 dl manteli- tai munalikööriä (+ 2–3 rkl pinnalle)
Ohjeet
Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa vaalean ruskeiksi. Valuta ananakset hyvin, säästä liemi ja paloittele ananakset. Vatkaa kerma ja hyytelösokeri Multi kiinteäksi vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa mascarpone, rahka ja tomusokeri sileäksi. Yhdistä vaahdot. Levitä puolet seoksesta matalaan vuokaan. Lado ananaspalat päälle.
Kaada 1/2 dl likööriä ja 1/2 dl ananaslientä pieneen kulhoon. Kasta keksit nesteessä ja asettele ne ananaspalojen päälle. Levitä päälle loput rahkaseoksesta. (Halutessasi valuta tilkka likööriä pinnalle.) Koristele mantelilastuilla.
Anna maustua muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kera tai nauti kahvin kanssa.
Vinkki!
Voit tehdä ananasmisut myös jälkiruokamaljoihin.
Tee ananasmisu kahdella keksikerroksella. Käytä 150 g keksejä ja lisää noin 1 dl ananaslientä kostutukseen. Kokoa jälkiruoka korkealaitaiseen vuokaan: kolmasosa rahkaseoksesta pohjalle, päälle puolet ananaksista ja kostutetuista keksistä. Tee seuraava kerros vastaavasti, sivele loput rahkaseoksesta pinnalle ja koristele mantelilastuilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.