Appelsiini-mangokakku

Kakku sopii munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja liivatetta välttäville.

12 tuntia

Arviot (25 kpl)

Ainekset

Pohja

300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
100 g maidotonta margariinia
Täyte

4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 prk (à 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta
Koristelu

vihreitä Candy melts -nappeja (Confetista)
½ dl appelsiinimehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

Vinkki!
Kakku sopii munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Maidotonta ruokavaliota noudattavien on huomioitava, että Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.

Resepti: kinuskikissa.fi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.