Ainekset
Pohja
5 isoa munaa (2 ½ dl)
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita ja korppujauhoja
Kostutus
2–3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
300 g appelsiinimarmeladia
2 ½ dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g sulatettua maitosuklaata
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tarvittaessa maun mukaan
Pinnalle
3–4 appelsiinia kalvottomina paloina
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Reunoille
5 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan
(kaakaojauhetta)
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150–175-asteisessa uunissa 40–60 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja makeuta tarvittaessa.
Levitä väleihin appelsiinimarmeladia ja suklaalla maustettua kermavaahtoa. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja levitä kakun pinnalle. Mittaa vesi kasariin ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Anna liemen jäähtyä hetki ja valuta se appelsiinien päälle.
Vaahdota vispikerma ja mausta vanilja- ja tomusokerilla (sekä halutessasi kaakaojauheella). Pursota kerma kakun reunoille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.