Ainekset
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vispikermaa
½ luomuappelsiinin kuori ja mehu
Ohjeet
Ota suklaasta muutama pala sivuun koristelua varten. Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon sula suklaa. Sekoita varovasti joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto.
Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista joukkoon mehu. Sekoita massa tasaiseksi.
Jaa vaahto annoskulhoihin. Nosta annokset jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset suklaalastuilla ja appelsiiniviipaleilla.
Jos vierastat raa'an kananmunan käyttöä, voit korvata munat tuorejuustolla tai maitorahkalla. Mausta silloin seos vaniljasokerilla ja tarkista sokerin määrä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!