Ainekset
5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
50 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää tai juoksevaa rasvaa
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä
Pinnalle
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
Ohjeet
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon maito ja murennettu hiiva sekä mausteet ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja rasva ja alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Mittaa pinnalle siroteltava sokeri paperipussiin ja mausta hyvin pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.
Leivo taikina pyöreiksi pulliksi. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista munkit kuumassa öljyssä, muutama munkki kerrallaan. Nosta kypsät munkit hetkeksi valumaan talouspaperilla vuorattuun astiaan. Hölskytä munkkeja appelsiinilla maustetussa sokerissa pussissa. Tarjoa samana päivänä.
Vinkki!
Sokerin sijaan munkit voi koristaa tomusokerista ja appelsiinimehusta sekoitetulla kuorrutuksella.
Huom! Huolehdi, että öljy ei kuumene liikaa. Varaa kansi öljykattilan vierelle. Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella, älä käytä vettä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.