Appelsiinipiparkakut

Appelsiinipiparkakut onnistuvat myös gluteenittomina. Appelsiininkuoriraaste raikastaa fariinisokerilla leivotun piparkakkutaikinan. Koristele piparit näyttäviksi punaisella ja oranssilla värjätyllä pikeerillä.

50 kpl

2 tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Taikina                                              
1 luomuappelsiini
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl kanelia                                                                                   
1 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 keltuainen
1 1/2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Koristelu
1/4 dl valkuaista
n. 1 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
oranssia elintarvikeväriä

 

Ohjeet

TAIKINA

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta oranssi pintaosa. Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri.

Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja fariinisokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Lisää kuoriraaste, keltuainen nopeasti sekoittaen (säästä valkuainen koristeluun), leivinjauhe ja lopuksi jauhot muutamassa erässä.

Kääri taikina leivinpaperiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

TAIKINAN MUOTOILU JA PAISTAMINEN

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi.

Ota levystä ympyrämuotilla kuvioita. Voit käyttää eri kokoisia muotteja ja tehdä ympyröistä renkaita leikkaamalla pienemmällä muotilla keskelle aukon. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista piparit 200 asteessa paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

KORISTELU

Valmista pikeeri. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.

Jaa pikeeri halutessasi pienempiin osiin ja värjää esimerkiksi punaiseksi ja oranssiksi sekoittamalla joukkoon elintarvikeväriä.

Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Sulje pussin pää teipillä, kun et käytä sitä, jotta pikeeri ei pääse kuivahtamaan.

Koristele piparit pursotuksella. Kuivumisen jälkeen piparit voi pinota päällekkäin.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.