Ainekset
Taikina
1 luomuappelsiini
100 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl kardemummaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 keltuainen
1 1/2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
Koristelu
1/4 dl valkuaista
n. 1 3/4 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
oranssia elintarvikeväriä
Ohjeet
TAIKINA
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta oranssi pintaosa. Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon fariinisokeri.
Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja fariinisokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kuoriraaste, keltuainen nopeasti sekoittaen (säästä valkuainen koristeluun), leivinjauhe ja lopuksi jauhot muutamassa erässä.
Kääri taikina leivinpaperiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
TAIKINAN MUOTOILU JA PAISTAMINEN
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi.
Ota levystä ympyrämuotilla kuvioita. Voit käyttää eri kokoisia muotteja ja tehdä ympyröistä renkaita leikkaamalla pienemmällä muotilla keskelle aukon. Siirrä kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista piparit 200 asteessa paksuudesta riippuen 5–8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.
KORISTELU
Valmista pikeeri. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia.
Jaa pikeeri halutessasi pienempiin osiin ja värjää esimerkiksi punaiseksi ja oranssiksi sekoittamalla joukkoon elintarvikeväriä.
Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Sulje pussin pää teipillä, kun et käytä sitä, jotta pikeeri ei pääse kuivahtamaan.
Koristele piparit pursotuksella. Kuivumisen jälkeen piparit voi pinota päällekkäin.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.