Aroniahyytelö

Marja-aroniahyytelö sopii joulumausteisena kinkun tai muiden sianliharuokien seuraan ja erinomaisesti maalaispateen päälle.

6–7 dl

PT55M

50 minuuttia

Arviot (184 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg (vajaa 2 l) marja-aronian marjoja
2 ½ dl vettä
½ tl kanelia
¼ tl neilikkajauhetta
1 pkt (330 g) g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
¼ dl omenaviinietikkaa

Ohjeet

Huuhtele marjat ja survo niitä hieman. Lisää marjasurvos kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi mehu harsokankaalla vuoratun siivilän läpi kattilaan.

Mausta mehu kanelilla ja neilikalla. Kuumenna ja sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja tilkka omenaviinietikkaa. Keitä 20 minuuttia.
Tee hyytelökoe. Jos seos hyytyy, kuten kuuluu, jaa hyytelöseos pieniin lasitölkkeihin.

(Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.)

Aroniahyytelö sopii joulumausteisena kinkun tai muiden sianliharuokien seuraan ja erinomaisesti maalaispateen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.