Ainekset
1 kg bataattia
½ tl suolaa
vettä
pieni pala tuoretta tai kuivattua inkivääriä
1 tähtianis
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
(ripaus muskottipähkinää)
Pinnalle
(gluteenittomia) korppujauhoja
muutama nokare voita
Ohjeet
Kuori bataatti ja paloittele se kattilaan. Lisää suola ja vettä sen verran, että bataattipalat peittyvät. Lisää joukkoon inkivääri ja tähtianis. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes bataatti tuntuu kypsältä. Poista inkivääripala ja tähtianis. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon suola, munat, siirappi, korppujauhot ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Kaada sose uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia.
Vinkki!
Alumiinivuoassa valmistettu bataattisoselaatikko on mainio ruokalahja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.