Ainekset
Tumma brownie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
Vaalea blondie-taikina
75 g voita tai margariinia
1 ¾ dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker vaniljasokeria
1 iso muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
Väliin
1 dl valkosuklaarakeita
1 dl tummia suklaarakeita
Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun
4 palaa valkosuklaata
1 pala tummaa suklaata
Ohjeet
Vuoraa 20 x 20 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää muscovadosokeri ja reippaasti sekoittaen muna. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos taikinaan.
Levitä taikina vuokaan. Ripottele päälle ensin valkosuklaarakeet ja sitten tummat suklaarakeet.
Tee blondie-taikina samaan tapaan. Sulata voi kattilassa. Lisää talous- ja vaniljasokeri sekä reippaasti sekoittaen muna. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot.
Lusikoi taikina toisella lusikalla auttaen vuokaan suklaarakeiden päälle ja levitä varoen tasaiseksi.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Laita muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Keitä kattilasta ja lieden tehosta riippuen noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi (kinuskin lämpötila 116–117 astetta). Mikäli käytössäsi ei ole paistomittaria, tee testi tiputtamalla pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare ei ole liuennut veteen, kinuski on valmista. Kaada kinuski brownie-levyn päälle.
Nosta jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Leikkaa sitten pieniksi neliöiksi.
Sulata koristelua varten tummaa ja valkoista suklaata pienissä pakastuspusseissa. Sulje pussit huolellisesti pussinsulkijoilla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussit veteen, kunnes suklaa on sulanut. Tarvittaessa vaihda vesi välillä. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko. Pursota valkosuklaasta pieniä kiekkoja leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Laita hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa jähmettyy ja tee sitten tummasta suklaasta silmiin pisteet. Aseta silmiä leivosten päälle. Pursota valkosuklaata suuksi.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.