Ainekset
4 broilerin rintafileetä
Marinadi
1 sitruunan mehu
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sinappijauhetta
Vihannesriisi
4 annosta riisiä
1 parsakaali
1 punainen paprika
2–3 dl maissia
1 tl currya
suolaa
öljyä paistamiseen
Ohjeet
1. Sekoita marinadin ainekset. Laita broilerin rintafileet marinadiin jääkaappiin 3–4 tunniksi. Paista tai grillaa fileet.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se kuutioiksi. Paista parsakaalin kukintoja öljyssä curryn kanssa, kunnes ne pehmenevät hiukan. Lisää paprika ja maissi ja anna kuumentua.
4. Sekoita vihannekset ja riisi. Annostele riisi neljälle lautaselle ja aseta broilerinfileet riisin päälle.
Tarjoile heti raikkaan sekasalaatin kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.