Ainekset
500–600 g broilerinfileetä
Marinadi
2 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 rkl kiinalaista soijakastiketta
1/2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 hienoksi raastettu valkosipulinkynsi
Salsa
1 tölkki kidneypapuja
1 tölkki mustapapuja
2 dl kuutioitua siemenetöntä kurkkua
1–2 kuutioitua siemenetöntä tomaattia
1 silputtu punasipuli
1 dl karkeaksi silputtua lehtipersiljaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl etikkaa
Ohjeet
Paloittele broilerinliha ja pane palat muovipussiin. Sekoita öljy, muscovado, soijakastike, sambal oelek ja valkosipuli keskenään ja kaada marinadi broilerinpalojen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia ennen vartaisiin pujottamista ja grillaamista.
Huuhtele pavut huolellisesti ja sekoita niiden joukkoon kurkku, tomaatit, punasipuli, persilja, siirappi ja etikka. Anna maustua kylmässä 2–3 tuntia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.