Brownies-mansikkaleivokset

Brownie-pohjaisissa leivoksissa on hyydytetty kermatäyte ja näyttävä mansikkakoristelu.

noin 8 kpl

1½ tuntia

Arviot (63 kpl)

Ainekset

150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 munaa
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata rouhittuna

Täyte

3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl sitruunamehua
n. 30 pientä mansikkaa

Koristeeksi

8 mansikkaa

Ohjeet

Sulata voi kattilassa. Sekoita puuhaarukalla joukkoon sokerit, vehnäjauhot ja kaakaojauhe vaniljasokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä rouhittu suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x30 cm). Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Jäähdytä.

Ota halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla leivosaihioita pohjasta ja siirrä ne leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle. Jätä leivosmuotit pohjien ympärille. Puolita mansikat ja asettele ne muotin sisälle leikkauspinta ulospäin muotin ympäri siten, että keskelle jää kolo täytettä varten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Valuta liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Jaa täyte vuokiin mansikoiden sisäpuolelle. Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

Irrota leivokset vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa myöten pyöräyttäen. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole pieniä leivosrenkaita, voit valmistaa tämän myös irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm. Leivo silti pohja suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa kypsä pohja vuoan kokoiseksi ympyräksi. Ei haittaa, vaikka pohja olisi liitetty useammasta osasta. Täytä kuten pienet leivokset.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!