Ainekset
150 g voita
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 munaa
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata rouhittuna
Täyte
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl sitruunamehua
n. 30 pientä mansikkaa
Koristeeksi
8 mansikkaa
Ohjeet
Sulata voi kattilassa. Sekoita puuhaarukalla joukkoon sokerit, vehnäjauhot ja kaakaojauhe vaniljasokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele lopuksi taikinaan veitsellä rouhittu suklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 15x30 cm). Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Jäähdytä.
Ota halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla leivosaihioita pohjasta ja siirrä ne leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle. Jätä leivosmuotit pohjien ympärille. Puolita mansikat ja asettele ne muotin sisälle leikkauspinta ulospäin muotin ympäri siten, että keskelle jää kolo täytettä varten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Valuta liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Jaa täyte vuokiin mansikoiden sisäpuolelle. Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Irrota leivokset vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa myöten pyöräyttäen. Nosta tarjolle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki!
Mikäli käytössäsi ei ole pieniä leivosrenkaita, voit valmistaa tämän myös irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20–22 cm. Leivo silti pohja suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa kypsä pohja vuoan kokoiseksi ympyräksi. Ei haittaa, vaikka pohja olisi liitetty useammasta osasta. Täytä kuten pienet leivokset.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.