Budapest-leivos vadelmahillo-persikkatäytteellä

Tässä Budapest-leivoksessa on tumma, hasselpähkinän makuinen marenkipohja ja vadelmahillo-persikkatäyte.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Vadelmahillo
200 g vadelmia
100 g Dansukker Hillosokeria

Leivospohja
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g kokonaisia hasselpähkinöitä (tai valmista hasselpähkinäjauhetta)
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte
3 dl kermaa
2 persikkaa

Koristeluun
50 g tummaa suklaata
tuoreita vadelmia

Ohjeet

Tee vadelmahillo mieluiten edellisenä päivänä. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Sulje hyvin ja säilytä kylmässä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Jauha hasselpähkinät. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Kääntele seos varovasti valkuaisvaahtoon.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Irrota varovasti paistoleivinpaperi. Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele pieniksi paloiksi. Levitä kermavaahto ja persikanpalat hillon päälle. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle.

Sulata suklaa ja pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.