Ainekset
noin 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
2 punaista chiliä
1 luomusitruunan kuori ja mehu
125 g Dansukker Fariinisokeria
125 g Dansukker Taloussokeria
2 l vettä
tuorehiivaa, pienen herneen kokoinen pala
Pullotukseen: sokeria, rusinoita
Ohjeet
1. Kuori ja raasta inkivääri. Pese chilit ja sitruuna huolellisesti. Halkaise chilit ja poista siemenet. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa talteen kuorimaveitsellä ja purista mehu.
2. Pane sokerit isoon astiaan.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon inkivääri, chili ja sitruunankuoret, kiehauta ja kaada seos sokereiden päälle. Anna sokerin liueta nesteeseen ja lisää sitruunan mehu.
4. Anna nesteen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Peitä kannella ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
5. Siivilöi ja pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin ja anna siman käydä noin viikko.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
Vinkki!
Jos haluat vahvemman chilin maun, silppua chilit halkaisemisen jälkeen.
Resepti / Blogi: Sweet food o mine
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.