Churrobowl jäätelön ja lämpimän suklaafudgen kera

Churrobowlit sopivat erinomaisesti vappuherkutteluun. Kulhon muotoiset rapeat churrot täytetään jäätelöllä ja viimeistellään lämpimällä suklaafudgella.

6 kpl

1h + jäädytys vähintään 4h

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina

3 dl vettä

50 g voita

½ tl suolaa

3 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

1 tl Dansukker Vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoa

2 kananmunaa

Paistamiseen

1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 rkl kanelia

Suklaafudge

2 dl kermaa

1 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria

100 g tummaa suklaata

25 g voita

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Ohjeet

Laita kattilaan vesi, voi, suola ja sokerit. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Sammuta liesi mutta pidä kattila liedellä. Lisää vehnäjauho desi kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu tasainen pallo. Jäähdytä taikina kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

Käännä puhdas muffinipelti ylösalaisin ja voitele pinta. Pursota vuokien ympärille tasaisesti taikinaa, kunnes muotit ovat pohjaan asti taikinalla peitetty. Jäädytä taikinakulhot (vuokineen) pakastimessa. Taikinan tulee olla kauttaaltaan jäässä, jotta kulhot säilyttävät muotonsa kypsennyksessä.

Valmista suklaafudge kiehauttamalla kerma ja sokeri. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä 25 g voita, sekoita kiiltäväksi ja tasaiseksi.

Lämmitä paistorasva kattilassa 175-asteiseksi. Ota muffinipelti pakastimesta ja irrota kulhot. Uppopaista taikinakulhoja noin 3 minuuttia molemmin puolin ja valuta ylimääräinen rasva pois ritilän tai talouspaperin päällä. Pyörittele kanelisokeriseoksessa. Täytä churrobowlit jäätelöllä ja lisää pinnalle lämmintä suklaafudgea.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.