Ainekset
5 dl kylmää vettä
½ rkl suolaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ tl kanelia
½ (25 g) palaa hiivaa
4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita
3–4 dl ruisjauhoja
4 dl ohrajauhoja
Leipomiseen
ohrajauhoja
Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria
vettä
Ohjeet
1. Sekoita vesi, suola, fariinisokeri, kaneli ja hiiva. Kaada vehnäjauhot nesteeseen ja vatkaa seosta voimakkaasti.
2. Lisää huoneenlämmössä notkeaksi pehmennyt rasva, ruis- ja ohrajauhot. Sekoita ainekset napakaksi taikinaksi. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 6–8 tuntia tai yön yli.
3. Ota taikina huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen leipomista. Ripottele työpöydälle ohrajauhoja, paloittele taikina ja kauli siitä pieniä pyöreitä näkkileipiä. Tai kauli paloista 1–2 mm:n paksuisia, pellin kokoisia levyjä jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa levyyn palaviivat valmiiksi ennen paistoa ja vedä levy leivinpapereineen pellille. Pistele näkkileivät haarukalla, ropsauta hiukan vettä päälle pullasudilla ja ripottele fariinisokeria pinnalle.
4. Paista 200–225-asteisessa uunissa 8–15 minuuttia.
5. Tarkkaile paistoa, iso levy tarvitsee pitemmän paistoajan kuin pyöreät näkkileivät. Ohuemmaksi kaulitut taikinalevyn kohdat paistuvat nopeammin kuin paksummat. Käännä pelti tarvittaessa kerran paiston aikana.
Säilytä ilmavassa paikassa. Tarjoa sellaisenaan tai nauti hillon ja juuston kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.