Feta-pinaattipiiraat

Paista muffinipellillä pieniä feta-pinaattitäytteisiä piiraita tai yksi iso piiras piirakkavuoassa.

10–12 kpl

PT55M

50 minuuttia

Arviot (213 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
3 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 muna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 g juustoraastetta
2 rkl öljyä
100 g babypinaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
200 g fetajuustoa kuutioina
mustapippuria myllystä 

Ohjeet

Nypi huoneenlämpöinen rasva, suola, siirappi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kuumalle pannulle babypinaatti, valkosipuli ja siirappi. Kääntele, kunnes pinaatit kutistuvat. Lisää fetajuusto ja mustapippuria myllystä. Kuumenna.

Painele taikina metallisen muffinipellin koloihin. Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Jaa pinaatti-fetatäyte koloihin ja päälle kermaseos.

Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piiraat ovat hyytyneet ja kauniin värisiä.

Tarjoa mielellään lämpiminä.

Vinkki!
Voit valmistaa tämän myös yhdeksi piiraaksi halkaisijaltaan 24–26 cm piirasvuokaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.