Ainekset
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
200 g pihvinaudan paistisuikaleita
2 tl paprikajauhetta
2 punaista paprikaa
1 prk (400 g) chili-tomaattimurskaa
3 lihaliemikuutiota (ei natriumglutamaattia)
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 l vettä
1 tl kuminansiemeniä
3 porkkanaa
300 g palsternakkaa
4 perunaa
2 tuoretta timjaminoksaa
Tarjoiluun
smetanaa
Ohjeet
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipuli. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien, pippurin ja glukoosisiirapin kanssa. Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.
Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.
Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.
Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.
Resepti: Aki Wahlman
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.