Ainekset
Piirastaikina
125 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(vettä)
Täyte
500 g hedelmiä, esim. omenoita, päärynöitä tai luumuja
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Toscakuorrutus
100 g voita tai margariinia
100 g mantelilastuja
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
Ohjeet
Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Pane jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Paloittele kuoritut hedelmät kasariin. Lisää siirappi, vesi ja perunajauhot. Hauduta, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Kaada hedelmäseos piiraspohjalle.
Sekoita toscakuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä seos hedelmien päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Vinkki!
Myös raparperi sopii hyvin täytteeseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.