Ainekset
Pohja
200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaurakeksejä
70 g maidotonta margariinia
Täyte
2,5 dl kauravispiä
300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 (luomu)limetin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)sitruunan kuori ja 1 tl mehua
1 dl mangososetta
Pinnalle
1 kiivi
1 säilykepersikka
1 säilykemango
1 säilykepäärynä
muutama appelsiiniviipale
2 mansikkaa
vadelmia
2 dl vettä (voit korvata osan vastapuristetulla appelsiinimehulla)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Laita leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle.
2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
6. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
7. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
8. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
9. Kääntele lopuksi kauravispivaahto joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
10. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
11. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
12. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
13. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
14. Kiehauta kiilteen vesi (+ mehu) kattilassa.
15. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen (ja siivilöi liemi, mikäli mehu vaahtoaa).
16. Anna liemen jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes se paksunee. Sivele liemi lusikalla tai sudilla hedelmien ja marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin.
Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.
Vinkki!
Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2–3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.