Ainekset
Pohja
200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaurakeksejä
70 g maidotonta margariinia
Täyte
2,5 dl kauravispiä
300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 (luomu)limetin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)sitruunan kuori ja 1 tl mehua
1 dl mangososetta
Pinnalle
1 kiivi
1 säilykepersikka
1 säilykemango
1 säilykepäärynä
muutama appelsiiniviipale
2 mansikkaa
vadelmia
2 dl vettä (voit korvata osan vastapuristetulla appelsiinimehulla)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Laita leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle.
2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
6. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
7. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
8. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
9. Kääntele lopuksi kauravispivaahto joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
10. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
11. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
12. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
13. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
14. Kiehauta kiilteen vesi (+ mehu) kattilassa.
15. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen (ja siivilöi liemi, mikäli mehu vaahtoaa).
16. Anna liemen jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes se paksunee. Sivele liemi lusikalla tai sudilla hedelmien ja marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin.
Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.
Vinkki!
Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2–3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.