Ainekset
3 dl kuohukermaa
2 dl kookosmaitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pinnalle
4 dl tuorehedelmäkuutioita (esim. ananas, kiivi, luumu, rypäle, viikuna, pitaija)
1 dl appelsiini-maustesiirappia
Ohjeet
Sekoita pannacottan ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä ½ minuuttia. Kaada seos annosmaljoihin. Anna hyytyä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Jaa hedelmäkuutiot pannacottan päälle ja viimeistele appelsiini-maustesiirapilla juuri ennen tarjoilua.
Appelsiini-maustesiirappi
(valmista siirappia noin 2 dl)
3 dl appelsiineista puristettua mehua
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 kanelitanko
1 palanen kuivattua inkivääriä
1 tähtianis
Anna ainesten kiehua poreillen kattilassa kunnes puolet mehu-sokeriseoksesta on jäljellä. Jäähdytä haaleaksi ja siivilöi. Säilyy peitettynä viileässä pari viikkoa. Voit ohentaa siirappia appelsiinimehulla käytön yhteydessä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.