Ainekset
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
200 g kevytranskankermaa
1 dl soseutettuja vadelmia tai säilykeaprikooseja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
kokonaisia vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
(kermavaahtoa)
Ohjeet
1. Vatkaa tuorejuusto, siirappi ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää monitoimikoneella tai sauvasekoittimella soseutetut vadelmat.
3. Mausta seos vaniljasokerilla.
4. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
5. Anna jäätyä pakastimessa 5–6 tuntia tai seuraavaan päivään.
6. Kastele vuoka tai annosvuoat muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.
7. Koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä sekä halutessasi sokerilla maustetulla kermavaahdolla.
Vinkki!
Käytä kotimaisia pakastevadelmia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.