Ainekset
150 g saaristolaisleipää raasteena
50 g Västerbotten-juustoraastetta
75 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
3 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 dl maitorahkaa
3 tl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 rkl Dijon-sinappia
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl (20 g) hienonnettua tilliä
200 g lämminsavulohta
suolaa, mustapippuria
Koristeluun
sitruunaa
tilliä
katkarapuja
kylmäsavulohta
Ohjeet
Sekoita keskenään leipä- ja juustoraaste sekä rasva. Painele seos irtopohjavuoan (halk. noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5 minuuttia. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne mikrossa tai kattilassa liedellä. Sekoita liivateseos ensin pariin ruokalusikalliseen täytettä ennen kuin sekoitat sen huolellisesti koko täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja pane jääkaappiin noin 4–5 tunniksi. Koristele kakku ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.