Ainekset
4 kananmunaa
6 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl kiehautettua vettä
200 g voita
2 luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
Ohjeet
1. Raasta appelsiinien kuori ja purista mehu. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran rengasvuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja sulata voi joukkoon.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Kaada kuuma voiseos, appelsiinimehu ja kuoriraaste vaahtoon ja sekoita hyvin. Seulo jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia. Kumoa kakku ja seulo jäähtyneelle kakulle tomusokeripilvi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.