Ainekset
1 luomuappelsiini
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl maitoa
2 dl kermaa (esim. kahvikerma 17 %)
5 keltuaista
1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl maissitärkkelystä
Pinnalle
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
Ohjeet
Raasta pestystä appelsiinista ohutta kuoriraastetta teelusikallisen verran. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiininkuori- ja inkivääriraaste, mehu, maito, kerma, keltuaiset, siirappi, vaniljasokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kuplia muutamia kertoja. Siivilöi seos neljään lämmönkestävään annosastiaan, jäähdytä jääkaapissa yön yli.
Ripottele sokeri annosastioihin vanukkaan pinnalle ja ruskista sokeri pienellä kaasupolttimella tai uunin grillitoiminnolla.
Vinkki!
Tarjoa vadelmien kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.