Ainekset
400–500 g piirakka- tai ruistaikinaa (pakaste)
2 nippua kevät- tai ruohosipulia
500 g lohi- tai kirjolohifileetä
suolaa
valkopippuria
Kastike
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
veitsenkärjellinen punaista currytahnaa
tilkka öljyä
1 dl vettä
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl balsamietikkaa
Ohjeet
1. Sulata pakastetaikina ja painele mieluiten pitkänomaiseen piirakkavuokaan.
2. Silppua pohjalle kevät- tai ruohosipulia. Lado suolalla ja pippurilla maustetut lohipalat vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit, inkivääriraaste ja chilinen currytahna öljyssä. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
4. Siivilöi kastike ja tarjoa piiraan kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.